FC Blaasveld - Doelmannen    (Update 18 juni 2008)
Keepers

Keepers

Keepers

Keepers

KeepersKeepers Training 2008 - 2009 

  1. Trainers

* Nico De Cauwer   0484/72.18.67 

* Ken Reyniers   0485/93.73.08

  Driesblokstraat 9  2830  Blaasveld

   Ken.reyniers@telenet.be 

  1. Trainingsuren + Categorien
 

Seniors 

De trainingen voor de doelmannen van de seniors (Reserven A, Reserven B en Eerste Elftal) zullen starten op donderdag 24 Juli 2008. Ook de doelmannen die de leeftijd van 16 jaar hebben overschreden en in aanmerking komen voor het eerste Elftal worden twee maal in de weke verwacht op Dinsdag en Donderdag. Deze doelmannen zullen wel eerst gescout worden alvorens uitgenodigd te worden voor deze trainingen met de seniordoelmannen. 

Dinsdag :   19u30 - 21u00

Donderdag :   19u30 - 21u00 

Jeugddoelmannen 

De jeugddoelmannen worden opgedeeld in 2 groepen. Deze 2 groepen trainen ook ieder apart, elke vrijdagavond. Ze worden als volgt ingedeeld: 

Duiveltjes + Preminiemen 

Vrijdag : 17u30 - 18u30 

Voor onze allerkleinste doelmannen willen we hen de basis van het doelman zijn aanleren. Het is belangrijk dat zij op deze leeftijdscategorie enkele basisgrepen leren voor het vangen of verwerken van de schoten op doel. Speltechnisch komt hier nog niet zo veel aan bod, de nadruk ligt op het aanleren van de basis en het amusement van onze kleinste voetballertjes. 

Miniemen + Knapen + Scholieren 

Vrijdag : 18u45 - 20u00 

Voor de grootste doelmannen in de jeugdcategorieen ligt de nadruk op het ballen vangen en verwerken, maar ook het speltechnische word hierbij aangeleerd. De nadruk ligt vooral op het leren de verdediging sturen en de andere technische aspecten van het doelman zijn. Voor deze jongens/meisjes zijn de trainingen ook zwaarder en heviger que krachttraining en conditie op vlak van doelmanoefeningen.  

  1. Belangrijk voor onze doelmannen
 

Het is van enorm belang voor onze doelmannen dat zij na de training zich wassen in de kleedkamers van de club. Een doelman gaat tijdens de training regelmatig zeer vuil worden en te maken krijgen met koude en vochtigheid. Indien een doelman dan na de training nat en koud naar huis gaat alvorens te douchen, veroorzaakt dit ziektes, kwetsuren enz... 

Daarom vragen wij met aandrang aan de ouders om hen te laten douchen op de club zelf.  

Wat de uitrusting betreft zijn hier enkele tips die wij willen meegeven aan de ouders en de doelmannen zelf: 

  • Bij warm en droog weer is het de bedoeling dat een doelman een lange broek aandoet. Dit klinkt misschien raar maar dit is omdat de kans bij dit weer op schaaf en brandwonden veel hoger is dan bij nat weer. Nog een gouden tip om het schuren te voorkomen is een liesbroek aan te doen onder de lange broek, dan schuift de broek over de benen in plaats van te schuren.
 
  • Bij nat en vochtig, koud weer is het de bedoeling dat onze doelmannen bij voorkeur een korte broek aandoen. Een lange broek hangt bij dit weer gemakkelijk op de enkels van een doelman, men moet constant de broek optrekken, wat ook niet goed is voor de concentratie van een doelman uiteraard. Indien men toch verkiest om een lange broek aan te doen raden wij hen aan om minstens 2 paar mee te nemen naar de training/wedstrijd om een natte broek te kunnen vervangen.
 
  • Wij raden onze doelmannen aan om 2 paar handschoenen te kopen. Één paar word door de club gegeven, het andere paar is zelf te kopen. Let wel dit is geen verplichting. KEEPERHANDSCHOENEN MOGEN NOOIT IN DE WASMACHINE GESTOKEN WORDEN!!! ZE DIENEN MET DE HAND GEWASSEN TE WORDEN EN DIENEN 10 UUR TE DROGEN OP KAMERTEMPERATUUR. NIET OP DE VERWARMING LEGGEN!!!
 
  • Een pet hoort ALTIJD bij de uitrusting van een doelman, je weet immers nooit wanneer de zon er kan doorkomen. De zon is voor een doelman een van de grootste vijanden.
 
  • Bij slecht weer is het ook aangeraden om als doelman, een slechte regenjas aan te trekken omdat dit het water meer kan ophouden om tot je lichaam door te dringen dan andere kledij.
 
  • Tijdens de wedstrijd is het handig om een slechte doek, handdoek mee te nemen op het terrein om je handschoenen regelmatig aan af te kuisen. Hierdoor verbeterd de grip van de handschoenen.
 
  • LAATSTE TIP: HANDSCHOENEN KOOP JE BETER EEN MAATJE TE GROOT DAN TE KLEIN!! Te kleine handschoenen zijn immers slecht voor de handen, vingers en voor zichzelf.


Keepers

Keepers

Keepers

Keepers

Keepers