Wedstrijdverslag : FC Katelijne B - 1e Elftal : 1-1
30 augustus, Verschueren Ludo


Statistieken

Datum30 augustus 2015
WedstrijdFC Katelijne B - 1e Elftal : 1-1
Doelpunt(en) 46' El Hauari Mustafa (0-1)
Samenstelling Huyghe Jasper, Wilbers Mathias, Janssens Keny, Verschueren Matthias, Foque Lennert, Peeters Ben, Cassauwers Tim, Van Dyck Bart (Chberal Adam), El Hauari Mustafa (De Buyser Tom), Potoms Dieter (9' Teugels Yani), Van Aken Jornn
Invallers Blijweert Pieter, De Buyser Tom, Chberal Adam, Teugels Yani
  Gele kaart 50' Janssens Kenny, 74' Foque Lennert, 78' Van Aken Jornn
  2e Gele kaart 84' Janssens Kenny
  Rode kaart  

Verslag

FC Blaasveld trok voor de eerste wedstrijd van het seizoen naar nieuwkomer FC Katelijne B.
De wedstrijd startte op vraag van de thuisploeg pas om 17u00. Gezien het erge warme weer - de ref laste in elke helft een drinkpauze in - was dat misschien maar goed ook.
De bezoekers dreigden het eerst. Van Aken recupereerde de bal, maar dropte zijn schot op het dak van het doel
Na goed 9 minuten reeds moest de geblesseerde Potoms vervangen worden. Teugels kwam in zijn plaats.
Er zat weinig dreiging in de eerste helft, de grootste mogelijkheid was er eentje voor Katelijne. Van Dyck keerde een schot voor de doellijn. Opnieuw gevaar uit de daarop volgende hoekschop, maar weer werd het schot geblokkeerd.
Na een makke eerste helft was de 0-0 ruststand niet onlogisch. De 2de helft begon goed voor blauw-wit. Teugels legde vanop links de bal breed over de grond en de vrijstaande El Hauari plaatste de bal vanop de 16 meter beheerst in het doel. 0-1 na 46 minuten.
De vreugde was echter van korte duur. Aan de overkant zag de ref een overtreding in een tackle van Janssens. Geel en vrije schop op een gevaarlijke plek. Doelman Huyghe keerde de eerste poging, maar moest zich op de herneming gewonnen geven. 1-1 in de 50e minuut.
Blaasveld dreigde nog enkele keren. Peeters mocht vrij aanleggen van in het strafschopgebied maar de bal zoefde over de kruising.
Een onverwachte bal van Teugels viel bovenop de deklat.
Maar het was vooral de thuisploeg die de kansen bijeen voetbalde. Enkele pogingen vlogen buiten het doelkader, maar Huyghe moest een paar alles uit zijn kas halen om een achterstand te voorkomen. Katelijne trof ook een keer de lat
De bezoekers kregen geen kans meer bij elkaar gevoetbald. Van Aken pakte slechts geel na een zware overtreding aan de zijlijn.
Kort voor affluiten ging een thuisspeler neer in een poging om zich rond Kenny Janssens vrij te draaien. De ref had het niet echt gezien en consulteerde de lijnrechter. Die leek niet zeker.en volgde dan maar de thuissupporters die maar al te graag het rugnummer van Kenny meegaven. Verschueren bood zih resoluut aan bij de ref in een poging om Janssens van een 2de gele kaart te besparen, maar de man in het zwart moest duidelijk nummer 4 hebben en niet nummer 14... 2e gele kaart dus en exit Kenny Janssens. De bezoekers leken ondertussen al lang tevreden met een gelijk spel, maar Huyghe moest in de blessure tijd nogmaals een bal uit de linkerbenedenhoek ranselen.
Zo bleef het, op basis van de kansen gevleid, 1-1 na een makke wedstrijd van onze Reigers.

Ludo Verschueren

FC Blaasveld - Bericht W20150830a