Wedstrijdverslag : K Reet SK - 1e Elftal : 1-3
13 september, Verschueren Ludo


Statistieken

Datum13 september 2015
WedstrijdK Reet SK - 1e Elftal : 1-3
Doelpunt(en) 19' Potoms Dieter (1-1)
68' Cassauwers Tim (1-2)
84' Van Aken Jornn (1-3)
Samenstelling Huyghe Jasper, Wilbers Mathias, Peeters Ben (70' Serre Tom), Verschueren Matthias, Foqué Lennert, Van Dyck Bart, Chberal Adam (59' Cassauwers Tim), Janssens Kenny, Potoms Dieter, El Hauari Mustafa (88' Vekeman Jordy), Van Aken Jornn
Invallers Lauwers Bert, Serré Tom, Vekeman Jordy, Cassauwers Tim
  Gele kaart 83' Foqué Lennert
  2e Gele kaart  
  Rode kaart  

Verslag

Zowel Reet als Blaasveld hadden 4 punten gehaald uit de eerste 2 matchen.
Onze Reigers trokken met een huwelijksfeest in de benen naar Reet. Feestvarken van dienst Cassauwers wilde er toch graag bij zijn en zat op de bank.
Wilbers stond terug in de basis op de rechtsachter.
De blauw-witten gingen minder snel uit de startblokken en de thuisploeg nam het initiatief. Een Reet speler ging alleen op wandel in het strafschopgebied en trapte naast Huyghe binnen. 1-0 na amper 5 minuten.
We vreesden voor een moeilijke namiddag, maar langzaam aan speelde Blaasveld zich terug in de match.
El Hauari stak de bal op links in de loop van Potoms en Dieter trapte van buiten de 16 de bal voorbij de doelman. 1-1 na 19 minuten.
Het spel ging snel op en neer en de beste kans was nog voor Van Aken. Die werd aangespeeld door El Hauari, draaide zich met een mooie beweging vrij en dwong met een stevig schot de thuisdoelman tot een mooie redding.
Het bleef dus 1-1 tot aan de rust en daar had bezoekende doelman Huyghe met enkele goeie reddingen een flink aandeel in.
Het eerste gevaar na de rust kwam van Reet. Balverlies bij Blaasveld, foutje op Foque en een gevaarlijk standje voor het doel.
De bezoekers reageerden gevat. Goeie bal van Peeters op Van Dyck, maar die werkte de bal net over.
Na een uur kwam Cassauwers de moegestreden Chberal vervangen.
Kort daarna speelde Van Dyck met een mooi hakje Van Aken vrij. Die zag zijn streep gekeerd door de doelman.
De bezoekers voelden dat er meer inzat en gingen door. Cassauwers werd aangespeeld en draaide zich vrij om dan van ver met een mooie boog de bal in de rechter bovenhoek binnen te draaien. 1-2 na 68 minuten. Je moet het maar doen, zo'n doelpunt na je huwelijksnacht ...
Blaasveld dacht aan het vasthouden van de kleine voorsprong, maar had daar een paar keer een goeie doelman Huyghe voor nodig.
Het leek weer pompen of verzuipen te worden. Foque pakte geel.
Maar opnieuw was daar Cassauwers. Cassie zette zich door op rechts en bracht de bal voor in de 16. Via een tussenstation belandde de bal bij Van Aken. Jornn kreeg de tijd om rustig aan te leggen en trapte de bal hard binnen. 1-3 na 84 minuten en wedstrijd gespeeld.
Het laatste wapenfeit was nog een prachtige redding van doelman Huyghe. Die ranselde met een een schitterende reflex de bal uit de benedenhoek en behoedde zijn ploeg van een zenuwachtig matcheinde.
Met 7 punten op 9 heist Blaasveld zich naast Lippelo en Peulis aan de kop van het klassement.
Volgende week komt Elzestraat op bezoek. Tegen deze ploeg hebben we nog wat recht te zetten ...
Supporters op post !

Ludo Verschueren

FC Blaasveld - Bericht W20150913a