Wedstrijdverslag : 1e Elftal - RB Elzestraat : 1-3
20 september, Verschueren Ludo


Statistieken

Datum20 september 2015
Wedstrijd1e Elftal - RB Elzestraat : 1-3
Doelpunt(en) 14' Van Dyck Bart (1-0)
Samenstelling Huyghe Jasper, Wilbers Mathias, Janssens Kenny, Verschueren Matthias, Foqué Lennert, Van Dyck Bart (63' Lauwers Bart), Chberal Adam (34' Hofman David), Serré Tom Potoms Dieter, El Hauari Mustafa (46' Van Noten Jiri) Van Aken Jornn
Invallers Lauwers Bert, Van Noten Jiri, Hofman David, Lauwers Bart
  Gele kaart 33' Wilbers Mathias, 68' Hofman David
  2e Gele kaart  
  Rode kaart  

Verslag

Ben Peeters hield aan de wedstrijd op Reet een lichte verrekking over en bleef aan de kant. Cassauwers viel in laatste instantie ziek uit. Serré stond in de basis.
Elzestraat was in een groot deel van de wedstrijd de betere ploeg. Het vond een aantal keren het doelhout of doelman Huyghe in de weg,
De thuisploeg klom na goed een kwartier op voorsprong. Goeie aanval vanop links en een bal van Foque die voorlangs ging. Van Dyck hield de bal binnen voorbij de 2e paal en trapte op doel. Het schot week af en de bal verdween in doel. 1-0 na 14 minuten.
Even later werd Van Aken alleen voor de keeper gebracht door Serre. Jornn mocht vrij aanleggen maar besloot vlak op de keeper.
Het ging snel. Aan de overkant redde Huyghe via de paal. Het was slechts uitstel van executie. Lichte overtreding van Wilbers. Geel en vrije trap. Kopbal aan de 2e paal en de afgeweken bal verdween in het doel. 1-1 na 34 minuten.
Op dat moment werd de gekwetste Chberal vervangen door Hofman. Adam had een knie net boven de heup gekregen en werd na de wedstrijd met zeer veel pijn afgevoerd met de ziekenwagen.
Bij de rust stond het dus 1-1. Blaasveld mocht niet mopperen.
Na de rust trok Elzestraat weer gretig ten aanval. Er was een aantal keren een goede Huyghe nodig om een achterstand te vermijden.
Ook aan de overkant stond een goede doelman. Enkele goede reddingen en een vrije trap van Hofman die uit het doel geranseld werd.
Een kwartier voor het einde klommen de bezoekers verdiend op versprong. Huyghe redde in eerste instantie, maar moest zich op de herneming gewonnen geven. 1-2 na 75 minuten.
De thuisploeg ging nog op zoek naar de gelijkmaker en stuurde een mannetje meer naar voren. Net voor affluiten bijna de gelijkmaker. Van Aken zwiepte de bal vanop rechts voor het doel. Van Noten mocht aan de 2e paal vrij inkoppen. Iedereen zag de bal binnen, maar de bezoekende doelman keerde de bal uit de rechter benedenhoek.
Blaasveld nam in de eindfase nog risco's en zag dit in de blessuretijd afgestraft. Verre uittrap van de doelman, de kleine Jacobs aan de haal en mooie lobbal over Huyghe. 1-3 in de 92e minuut.
Verdiende zege van Elzestraat.
Volgende week trekken onze Reiges naar Rijmenam voor een herkansing.

Ludo Verschueren

FC Blaasveld - Bericht W20150920a