Wedstrijdverslag : VC Rijmenam - 1e Elftal : 0-3
27 september, Verschueren Ludo


Statistieken

Datum27 september 2015
WedstrijdVC Rijmenam - 1e Elftal : 0-3
Doelpunt(en) 58' Van Aken Jornn (0-1)
62' Van Aken Jornn (0-2)
70' Peeters Ben (pen. 0-3)
Samenstelling Huyghe Jasper, Wilbers Mathias, Verschueren Matthias, Janssens Kenny, Foqué Lennert, Cassauwers Tim, Hofman David, Peeters Ben, Potoms Dieter (13' Lauwers Bart), Van Aken Jornn, Van Noten Jiri (84' Schueremans Kaj)
Invallers Blijweert Pieter Lauwers Bart (79' Sipahi Michael) Schueremans Kaj Sipahi Michael
  Gele kaart 56' Peeters Ben, 88' Van Aken Jornn
  2e Gele kaart 88' Van Aken Jornn
  Rode kaart  

Verslag

Om de voeling met de top van het klassement niet te verspelen kon FC Blaasveld na de thuisnederlaag tegen Elzestraat maar beter gaan winnen in Rijmenam.
Onze Reigers trokken nog maar eens met een huwelijksfeest in de benen naar de wedstrijd.
Chberal en Van Dyck stonden geblesseerd aan de kant. Serre bleef ziek thuis.
Peeters keerde terug uit blessure en Van Noten en Cassauwers stonden aan de aftrap.
De eerste helft verliep vrij gesloten. De verdediging hield aan beide kanten de boel goed dicht en er waren weinig echte kansen.
Na goed 4 minuten werd het eerste gevaar van Blaasveld in hoekschop geweerd.
Nog voor het kwartier viel Potoms uit met een liesblessure. Zijn vervanger, Lauwers zorgde onmiddellijk voor gevaar, Goeie actie op rechts, bal afgelegd maar het schot ging over.
De gevaarlijkste kans van Rijmenam was er op de 21e minuut, Goeie aanval op rechts en Huyghe moest zijn doel schoon houden met een sterke reflex.
Na een dik half uur kreeg Lauwers in een luchtduel een stevige elleboog tegen het hoofd en ging neer. Rood leek ons terecht, maar de ref hield het bij geel. Lauwers kon na enig verzorging weer verder.
We bereikten de rust met een scoreloze gelijke stand na een matig vertoon.
Na de rust kwamen de bezoekers gretiger uit de kleedkamer. Ze gingen op zoek naar een doelpunt, De thuisploeg kon niet dreigen, onze verdediging had alles onder controle.
Na bijna een uur spelen een korte hoekschop op rechts. Van Aken zag zijn schot geblokkeerd maar kreeg de bal terug voor een 2e poging. Deze keer trapte Jorrn de bal hard in de verste hoek binnen. 0-1 na 58 minuten.
Dit doelpunt zorgde blijkbaar voor vertrouwen, want 4 minuten later trapte Van Aken vanop op links met een boog de bal hard in de verste bovenhoek. Schitterend doelpunt en 0-2 na 62 minuten.
Nog eens 2 minuten later werd Jornn alleen voor de doelman gezet. Maar geen hattrick in 5 minuten. De poging werd door de doelman in hoekschop verwerkt.
Blaasveld bleef maar doorduwen, Rijmenam was nergens meer. Lauwers werd in het straatje gestuurd en omspeelde de thuisdoelman. Die gaf zich echter niet gewonnen en haalde Bart onderuit. Penalty en rood.
Peeters liet de invallersdoelman geen kans. 0-3 na 70 minuten. De wedstrijd was gespeeld.
Helemaal naar het einde toe werd Van Aken geveld door krampen. Jornn zat buiten het speelveld maar ging binnen de lijnen zitten voor verzorging. De ref bedacht hem met een gele kaart. Op weg naar de bank werden nog wat woorden gewisseld met de lijnrechter.en de ref duwde Jornn een 2de gele kaart onder de neus.
Een spijtige en onnodige zaak want naast Potoms zal coach De Maeyer volgende week dus ook Van Aken moeten missen.
Na de overwinning van vandaag delen onze Reigers de 2e plaats in het klassement met Heindonk en Rumst op 1 punt van Lippelo.
Volgende week komt Peulis op bezoek. Supporters op post.

Ludo Verschueren

FC Blaasveld - Bericht W20150927a