Wedstrijdverslag : 1e Elftal - SK Peulis : 2-4
4 oktober, Verschueren Ludo


Statistieken

Datum4 oktober
Wedstrijd1e Elftal - SK Peulis : 2-4
Doelpunt(en) 12' Cassauwers Tim (1-0)
76' Peeters Ben (pen. 2-3)
Samenstelling Huyghe Jasper, Wilbers Mathias, Verschueren Matthias (46' Schueremans Kaj), Janssens Kenny (87' Lauwers Bart), Foqué Lennert, Van Hoof Bert Cassauwers Tim, Hofman David, Peeters Ben, El Hauari Mustafa, Van Noten Jiri (68' Verriest Vincent
Invallers Blijweert Pieter, Verriest Vincent, Schueremans Kaj Lauwers Bart
  Gele kaart 70' Hofman David
  2e Gele kaart  
  Rode kaart  

Verslag

Bij Blaasveld stonden Potoms (gekwetst) en Van Aken (geschorst) aan de kant.
Chberal en Van Dyck waren nog niet beschikbaar.
El Hauari kwam terug in de basis.
De eerste kansen waren voor de thuisploeg. Van Noten stuurde zijn eerste bal vanop links voorlangs. Zijn tweede poging vloog voorbij de verste paal.
Cassauwers kende meer succes. Peeters stuurde een vrije trap snel centraal door de verdediging. Cassie stuurde vallend in een draaibeweging de bal in een tijd voorbij de doelman. 1-0 na 12 minuten.
Peulis kwam daarna dreigender opzetten en lukte 10 minuten later de gelijkmaker. Doelman Huyghe redde in eerste instantie het schot van een doorgebroken spits, maar moest zich bij de herneming gewonnen geven. 1-1 na 20 minuten.
Even later trof Peulis het doelkader.
Op het half uur een zeer goede mogelijkeheid voor El Hauari. Hij kon in een tijd afwerken, maar controleerde de bal. De ref zag er hands in en weg kans.
Even later was het aan de overkant wel prijs, Slecht wegwerken achteraan en dankbaar afgewerkt.1-2 na 36 minuten. Meteen de ruststand na een onderhoudende eerste helft.
Kort na de rust zag El Hauari zijn gelijkmaker afgekeurd wegens buitenspel. De thuisploeg trok nadrukkelijk ten aanval, maar ook Peulis liet zich gelden.
Net voor het uur stuurde Peeters Foque diep op links. Lennert zwiepte de bal voor het doel waar de laagduikende Wilbers maar net de bal miste met het hoofd.
Even later spatte een knal van de bezoekers op de paal uiteen.
Het was maar uitstel van executie, want even later ging de bal wel binnen. 1-3 in de 67e minuut.
Hofman pakte geel, maar lag een paar minuten later aan de basis van de aansluitingstreffer. Hij zette zich door in het strafschopgebied en werd onderuit gehaald. Peeters liet de bezoekende doelman vanop de stip geen kans. 2-3 na 75 minuten.
De hoop op de gelijkmaker laaide weer op, maar 6 minuten later floot de ref een penalty voor de bezoekers. Zoals altijd leverde protest niks op en de strafschop werd hoog in de linkerhoek binnengeknald. 2-4 na 82 minuten.
Ook Peeters trof nog het kader, zijn schot strandde op de paal, maar de eindstand stond op het bord.
Het was een onderhoudende match met 2 ploegen die speelden voor de de zege, Peulis zorgde voor meer gevaar en deed meer met de kansen.

Ludo Verschueren

FC Blaasveld - Bericht W20151004a