Wedstrijdverslag : SV Grasheide - 1e Elftal : 4-0
11 oktober, Verschueren Ludo


Statistieken

Datum11 oktober
WedstrijdSV Grasheide - 1e Elftal : 4-0
Doelpunt(en)  
Samenstelling Huyghe Jasper, Wilbers Mathias, Verschueren Matthias (46' Serré Tom), Janssens Kenny, Foqué Lennert, Van Dyck Bart (75' Van Noten Jiri) Cassauwers Tim, Hofman David, Peeters Ben, Hauari Mustafa (77' De Pauw Matthias), Van Aken Jornn
Invallers Lauwers Bert, De Pauw Matthias, Van Noten Jiri Serré Tom
  Gele kaart 41' Hauari Mustafa, 77' Janssens Kenny
  2e Gele kaart  
  Rode kaart  

Verslag

FC Blaasveld ging in Grasheide op zoek naar de 3 punten met Van Aken en Van Dyck terug in de Basis.
Het was echter de thuisploeg die meteen in de eerste minuut een grote kans kreeg. Huyghe hield met een beenreflex zijn doel schoon.
De eerste grote mogelijkheid voor de bezoekers viel op het kwastier. Van Dyck zwierde vanop links de bal voor het doel. Van Aken kopte van dichtbij over.
Er zaten wat slordigheden in het spel van Blaasveld. Grasheide dreigde geregeld. En kort voor het half uur resulteerde dat in een doelpunt. Balverlies op het middenveld en een diepe bal door het hart van de verdediging. Huyhge had geen kans en 1-0 na 26 minuten.
Blaasveld reageerde wel onmiddellijk maar kreeg de bal niet over de lijn in het geharrewar voor de goal.
Van Aken trok zich een paar keer op gang op links. Zijn eerste aflegger kwam niet aan, zijn tweede werd aan de tweede paal weggewerkt in hoekschop. Hieruit ontstond opnieuw gevaar, maar de bal werd onder de lat wegghaald. Er volgden nog eens 2 gevaarlijke corners, maar de bal wilde niet binnen.
Vlak voor de rust krulde Van Aken nog een vrije trap mooi rond de muur, maar de keeper dook de bal uit de rechter benedenhoek.
Met wat meeval had de ruststand anders kunnen zijn dan de 1-0 die op het bord stond.
Kort na de rust dreigde Wilbers met een lange ren, maar zijn bal ging over.
Op het uur verdubbelde de thuisploeg de score na een aanval op links. 2-0 na 58 minuten.
De reactie kwam van Hauari. Zijn individuele actie werd met handspel in de grote rechthoek onderbroken. Ben Peeters achter de bal, maar onze kapitein zag deze keer zijn penalty en de aansluitingstreffer gestopt.
Meteen leek de veerkracht en de hoop uit het team te verdwijnen. De halve kansjes brachten niets op en Grasheide kon naar hartelust counteren. Ze speelden onze verdediging nog 2 keer uit met doelpunten in de 83e en 89e minuut.
Blaasveld speelde niet bepaald zijn beste wedstrijd en kreeg een pijnlijke 4-0 om de oren.
Volgende week komt Leest op bezoek, Altijd al een taaie brok geweest en dit seizoen mee van boven in het klassement.

Ludo Verschueren

FC Blaasveld - Bericht W20151011a