Wedstrijdverslag : 1e Elftal - Leest United : 2-0
18 oktober, Verschueren Ludo


Statistieken

Datum18 oktober
Wedstrijd1e Elftal - Leest United : 2-0
Doelpunt(en) 76' Van Aken (1-0)
86' own goal (2-0)
Samenstelling Huyghe Jasper, Wilbers Mathias, Peeters Ben, Verschueren Matthias, Janssens Kenny, Foqué Lennert, Van Hoof Bert, Serré Tom (88' Sipahi Michael) Cassauwers Tim, Hofman David, Van Aken Jornn
Invallers Lauwers Bert, Sipahi Michael, Schueremans Kaj, Vekeman Jordy
  Gele kaart 35' Peeters Ben, 57' Van Aken Jornn, 89' Hofman David
  2e Gele kaart  
  Rode kaart  

Verslag

Het moet een flinke poos geleden zijn dat FC Blaasveld als underdog begon in een thuiswedstrijd tegen Leest. De bezoekers draaien vlot mee in de top van het klassement en vinden makkelijk de weg naar het doel.
Coach De Maeyer zette 5 man neer in de verdediging, 4 man op het middenveld en Van Aken in de spits.
De thuisploeg startte gretig met een stevige ren van Van Aken op links. Zijn schot ging voorlangs.
Op de 10e minuut trapte Serre op doel, Zijn schot week af op een verdediger en de bal viel bovenop de lat. De daaropvolgende corner leverde niks op.
Huyghe moest een keer goed plat om zijn doel schoon te houden. De eerste helft werd aan een hoog tempo gespeeld met stevige duels. Bij de thuisploeg stond de organisatie goed en de verdedigers bleven baas over het aanvallend geweld van de bezoekers.
De goede kansen bleven eerder schaars en de gelijke ruststand was terecht.
Kort na de rust pakte Wilbers uit met een lange ren. Bal net iets te ver van de voet en de bezoekende doelman keerde het gevaar.
Van Aken trok zich op gang op links en trapte een verschroeiend schot richting kruising. Goede redding van de doelman.
Aan de overkant gaf de verdediging geen centimeter ruimte aan de aanvallers. Bij Leest raakte Gonzalez stilaan gefrustreerd van de stugge mandekking.
Er werd bij momenten stevig gebikkeld, echt grote kansen kwamen er niet.
Een kwartier voor het einde was Van Aken de sterkste in een lange ren op een diepe bal. Jornn werkte zich voorbij zijn tegenstander en liet de doelman geen kans op zijn lage schuiver. 1-0 na 76 minuten.
Leest ging op zoek naar de gelijkmaker maar moest geregeld de tegenaanvallen van Blaasveld dulden.
Bij een van die fases ging er een thuisspeler neer in het strafschopgebied. De ref liet doorspelen en na een fout buiten de grote rechthoek mocht Hofman vanop links een vrije trap nemen. De bal kwam laag voor de goal en werd onder druk in eigen doel verwerkt. 2-0 na 87 minuten.
De thuisploeg hield de deur dicht en de match was gespeeld.
Hofman talmde te lang om een vrije trap te nemen en liep tegen zijn 3e gele kaart aan.
Zo eindige een erg genietbare match met een 2-0 overwinning voor onze jongens. Leest mocht misschien aanspraak maken op een punt, maar de overwinning en de 3 punten smaakten er niet minder zoet om.
Een collectief sterke prestatie met een stevige verdediging die Gonzalez en co geen duimbreed toegaven. Een deugdoende overwinning en 3 belangrijke punten om voeling met de top van het klassement te houden. De eerste 6 ploegen staan binnen een marge van 3 punten.
Volgende week trekken we naar Heffen.

Vergeet ook niet in te schrijven voor de mosseldagen van volgend weekend.

Ludo Verschueren

FC Blaasveld - Bericht W20151018a