Wedstrijdverslag : 1e Elftal - K Reet SK : 3-2
10 januari 2016, Verschueren Ludo


Statistieken

Datum10 januari 2016
Wedstrijd1e Elftal - K Reet SK : 3-2
Doelpunt(en) 43' De Pauw Matthias (1-1)
66' Van Dyck Bart (2-2)
73' Van Hoof Bert (3-2)
Samenstelling Huyghe Jasper, Van Hoof Bert, Janssens Kenny, Verschueren Matthias, Foqué Lennert (78' Huybrechts Stijn), Cassauwers Tim Serré Tom, Hofman David, Verriest Vincent (67' Heuvelmans Wouter), De Pauw Matthias, Van Dyck Bart (88' Verdoodt Nick)
Invallers Lauwers Bert Heuvelmans Wouter, Huybrechts Stijn, Verdoodt Nick
  Gele kaart 41' Foqué Lennert 42' Van Dyck Bart
  2e Gele kaart  
  Rode kaart  

Verslag

De wedstrijden tussen Reet SK en FC Blaasveld hebben al dikwijls voor spanning en sensatie gezorgd. Het zou deze editie niet anders zijn.
Coach De Maeyer moest sleutelen aan zijn team. Peeters was geelgeschorst en Potoms en Van Aken waren out door blessures.
Van Hoof schoof naar rechts in de verdediging en Janssens en Verschueren vormden het centrale duo. Verriest en De Pauw stonden ook aan de aftrap.
Reet startte het vinnigst. Het won in de beginfase de meeste duels en liet de bal vlotter rondgaan.
Vroeg in de wedstrijd mochten de bezoekers een hoekschop trappen vanop links. De boogbal kreeg extra vaart mee door de wind en verdween in de verste bovenhoek rechtstreeks in doel. 0-1 na 9 minuten.
De thuisploeg leek even van zijn melk en moest het spel ondergaan.
Pas halverwege de 1e helft kenden de Reigers een sterk moment en kwamen er ook kansen. Een een-twee tussen Van Dyck en Verriest. Van Dyck trapte naar de verste hoek, maar de bal week af in hoekschop. Uit die hoekschop opnieuw een kans voor Van Dyck.
Goed 10 minuten later bracht Serré de bal voor van op links. De Pauw devieerde het leer, maar opnieuw werd de bal in hoekschop verwerkt. Van Dyck nam de corner ineens op de slof, maar weer lag er een verdediger in de weg.
Reet drukte terug even door en Foqué en Van Dyck pakten beiden geel binnen de minuut.
Net voor rust trapte Serré een perfecte bal diep op De Pauw. Die kreeg de bal goed in de loop en knalde het leer hard over de doelman in het dak van het doel. 1-1 na 43 minuten. De gelijkmaker kon niet beter vallen en de thuisploeg was tevreden met de gelijke ruststand.
De thuisploeg trok zich op aan dit doelpunt en begon gretiger aan de 2e helft. Maar het was opnieuw de bezoekende ploeg die eerst de neus aan het venster stak. De 1-2 werd in eerste instantie nog afgekeurd wegens buitenspel. maar even later week een hard schot even af op de rug van een verdediger en de bal verdween hoog in de bovenhoek in doel. 1-2 in de 54e minuut.
De thuisploeg ging echter opnieuw op zoek naar de gelijkmaker. Even voorbij het uur trapte Serré een hoekschop vanop rechts. Aan de 2e paal stond Van Dyck helemaal vrij en die trapte de bal in 1 tijd binnen. 2-2 na 66 minuten.
De Reigers roken hun kans en gingen, vooruitgestuwd door de supporters, voluit voor de overwinning.
De Pauw mocht nog maar eens een verre inworp gooien en de bal belandde via de ingevallen Wouters centraal voor het doel. Van Hoof was het snelst op de bal en trapte de winningoal laag in de linker hoek binnen. 3-2 in de 73e minuut.
Reet drong weliswaar nog aan, maar met de vocale steun langs de kant bleef Blaasveld overeind. Huybrechts werd op counter nog 2x diep gestuurd, maar de bezoekende goalie was telkens het snelst op de bal.
Zo wonnen onze Reigers voor het eerst sinds de derbyzege tegen Heindonk half november.
De zege deed zeer veel deugd bij zowel de spelers als bij de supporters en dat was er aan te zien.

Ludo Verschueren

FC Blaasveld - Bericht W20160110a